Sep28

Rengör ugnen veckan innan avflytt, den tar tid (ugnsrengöring och svinto tillsammans med Flyttstädninglite scotch-brite funkade bra för mig). Samma gäller kylskåpet eftersom det ska frostas av. På så sätt går det faktiskt ganska snabbt att städa resten när möbler och flyttlådor väl är borta. Därför ska man tänka på att INTE packa ner ens städsaker, de tar man sist. Och ladda upp med rejält med grejer, dels blir det roligare att städa när man har ordentligt material och dels så slipper man desperat irra runt och leta efter dammsugarpåsar mitt i natten.

För att underlätta livet så har jag två råd till alla nu från en som är mitt uppe i det (och om du har råd):
1. Anlita flytthjälp, kostar typ 700:- i timmern inklusive gubbar och bil.
2. Anlita städhjälp som tar hand om flyttstädningen!

Har man inte råd, lust eller vill inte får man bita i det sura gräset och hugga i. Och det går ganska bra om man planerar noga. Flyttstäda är inte så jobbigt om man bortser från ugn och kyl/frys